Golfbaan de Vlietlanden

Openbare golfbaan de Vlietlanden

Op veel banen heeft u een baanpermissie nodig of Hcp 54 (GVB) om de baan op te mogen. Op een openbare golfbaan niet. Op een openbare golfbaan is iedereen welkom want je hebt geen introductie nodig en je hoeft ook geen lid te zijn van een golfclub. Ook als je nog nooit hebt gegolfd!

U heeft nog nooit gegolfd. U bent van harte welkom

Om te beginnen kunt u een beginnersset huren voor €5,- en gebruik maken van onze gratis oefenfaciliteiten. Putting green, chipping green, oefenbunker en oefenhole. Ook mag u gratis gebruik maken van de drivingrange. Hier staat een ballenautomaat waar u €1,- of €2,- munten in kunt doen. U krijgt voor één euro 24 ballen. Hiermee mag u ook putten en chippen, op de chipping- en putting green. Let er echter wel op dat de ballen eigendom blijven van de Golfacademy.

Klein beetje golfervaring

Heeft u al eens gegolft of een clinic gevolgd? Dan mag u bij ons een greenfee kopen (dagkaart) en de baan in. Kijk voor de actuele greenfee tarieven op de pagina Greenfee van deze website.

Techniek verbeteren?

U vindt het allemaal nog een beetje eng of u zou graag uw techniek verbeteren. Dan raden wij u golfles aan van Andy Evans. U bereikt Andy Evans op telefoonnummer 06 229 15 885 of via de website www.andyevansgolfacademy.nl

Voor meer informatie over de golfbaan, greenfee’s en/of grote groepen belt u met Rob van Vliet op telefoonnummer 06 53 851 697

Over de openbare golfbanen in Nederland

Openbare golfbanen zijn banen die commercieel geëxploiteerd worden en geen eigendom zijn van een golfvereniging. In principe kan iedereen op een openbare golfbaan spelen, je hebt geen introductie nodig en je hoeft ook geen lid te zijn van een golfclub. Of je in het bezit moet zijn van een Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of een handicap bepalen de banen zelf. Voor de meeste openbare golfbanen is het bezit van een GVB voldoende. Soms is zelfs dat niet nodig. Op de meeste banen kan je ook les nemen bij een golfschool als je net begint met golfen. Ook een clubhuis/restaurant en een golfshop zijn meestal wel aanwezig. De golfverenigingen die op een openbare golfbaan spelen hebben vaak nog wel ruimte voor nieuwe leden. Ook voor die openbare golfverenigingen geldt dat iedereen er lid zonder ballotage van kan worden.