Golfbaan de Vlietlanden

KWF

Golf4life: Samen golfen tegen kanker

Sinds afgelopen jaar heeft KWF Kankerbestrijding het golfconcept van topamateurs Martijn van Oosterhout en Sebastiaan Dresen omarmd! De twee (golf-)vrienden willen samen met KWF het golfconcept ‘Golf4life’ verspreiden over heel Nederland.

Wat is Golf4life?

Golf4life is een golfdag die geschikt is voor elke golfclub in Nederland, waarbij de golfmarathon centraal staat: met twee of meer spelers zoveel mogelijk holes spelen van zonsopgang tot zonsondergang. Een uitputtingsslag voor zelfs de zeer ervaren golfers. Om de uitdaging nog zwaarder te maken, wordt de golfmarathon van origine gespeeld rondom de langste dag van het jaar: meer zonuren betekent meer tijd voor nog meer holes. Soms zelfs in de brandende zon.

Terugblik

In 2013 werd er voor het eerst gegolft van zonsopgang tot zonsondergang voor KWF, door ambassadeurs Martijn en Sebastian. Na drie jaar krachtinspanning vonden zij het tijd dat de rest van Nederland bekend werd met het golfconcept en sloegen ze samen met KWF de handen ineen. Zo organiseerden afgelopen zomer maar liefst drie clubs hun eigen Golf4life dag. Bij elkaar haalden zij maar liefst ruim € 25.000,- op voor kankeronderzoek.

Heel golfend Nederland in actie

Helaas is geld voor onderzoek nog steeds heel hard nodig. 1 op de 3 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Gelukkig betekent dit niet meteen een doodvonnis, maar jaarlijks sterven 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Alleen samen kunnen we hier iets tegen doen. Daarom hoopt KWF na het eerste succesvolle Golf4life seizoen, in 2018 heel golfend Nederland in actie te laten komen voor kankeronderzoek. Organiseer jij met jouw golfclub een eigen Golf4life-dag? Mail ons op golf4life@kwf.nl voor meer informatie of schrijf je direct in via https://acties.kwf.nl/IkKomInActie/112. Dan golfen we samen tegen kanker!